Uppenbarligen har de här skojfriska gossarna, som enligt bildtexten i KPS-aren, nr 2 1948, som säger "Byggarna fältmäter - och visar vägen" KPS-elever som behagat vända på några av skyltarna..... (Foto: Privat, ev taget av Mats Holmstrand)

söndag 26 juni 2011

Den sista skolan i Visnums Kil

...dvs Kärrs skola, skall nu enligt KF-beslutet den 16 juni läggas ner i likhet med tre andra F-6-skolor i Kristinehamns kommun....ja, F-6 är den numera bara i form av BäckKärr; dvs en hopslagning av skolorna i Bäckhammar och Kärr. I Kärr går nu bara F-2 och i Bäckhammar, som följaktligen också skall avvecklas, går åk 3-6. De sista som fick flytta från Kärr var eleverna i åk 3. Totalt sett är det alltså fem skolor upp till som max åk 6 som skall avvecklas, eller sex skolbyggnader samt ett antal tillfälliga och q-märkta paviljonger. För vissa av Kärrbarnens del, innebär det alltså, som jag skrivit tidigare, tre mil eller mer enkel resa till skolan.

Även om eleverna kommer att få starta upp det nya läsåret i sin gamla skola i Kärr (Bäckhammar skall avvecklas först 2012), kan det vara på sin plats att lägga in lite bilder på skolan, som har gott om utrymme och skulle vara hur fin som helst, om den bara fick lite målarfärg på in- och utsidan samt tillgänglighetsanpassades med hiss och handikapptoalett.

Möjligen kanske något fönster behöver tätas och uppvärmningen ändras, men annars tycks den ju fungera bra, även om vattnet, i likhet med vad fallet är i Grunnebacka, behöver renas med en tämligen avancerad reningsutrustning. Vad jag förstår är det samma brunn idag som när den byggdes 1954. Eller är det ledningarna som korkat igen av föroreningar?

Vad skulle en upprustning av Kärrs skola samt byggande av en idrottshall ha kostat?

Det står inte vem som har givit diplomet, men så här står det på det:


"För att genom noggrann planering och trimmad schemaläggning lyckats förkorta avstånd i tid och rum.


Med hjälp av brukare och entreprenörer har Kärr tagit god plats på politikernas kartor"

Ett av klassrummen
Källsortering
Ett övergivet klassrum. Det tillhörde dock trean, som fick flytta till Bäckhammar.
Ett grupprum i paviljongen
Förskoleklassens rum. Nästa år blir eleverna nio stycken och året därpå enligt uppgift tretton. Den sistnämnda uppgiften behöver dock verifieras.
Förskoleklassens rum igen
Och även här.

En tämligen ny rullstolsramp, som leder in i paviljongen.

Lärarnas arbetsrum - ett f d klassrum, så det är väl tilltaget!

Den trevliga matsalen.

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Kristinehamn, Värmlands län, Sweden
Boende i Värmlands Säby söder om Kristinehamn. Mamma, mormor, farmor och hönsmamma. Kontakt: elisabeth.holmstrand.gustafsson@gmail.com