Uppenbarligen har de här skojfriska gossarna, som enligt bildtexten i KPS-aren, nr 2 1948, som säger "Byggarna fältmäter - och visar vägen" KPS-elever som behagat vända på några av skyltarna..... (Foto: Privat, ev taget av Mats Holmstrand)

fredag 17 december 2010

Gocartracets framtid och Nya Kristinehamns-Posten

I torsdags hade vi årets sista kommunfullmäktigemöte, då bl a min motion om Gocartracet i centrum kom upp. Nya Kristinehamns-Postens kommentar idag var extremt kortfattad:

"Kommunfullmäktige avslog kommunalrådet Elisabeth Holmstrand Gustafssons (MP) motion om stadsracet." (hoppas inte den här artikeln anses nå s k verkshöjd, så att det är förbjudet att återge den så här i sin helhet...).

Nåja, artikeln är kort men korrekt. KF avslog min motion, vilket också var Kommunstyrelsens förslag. Dock hade man i tidningen, om man hade velat, och som var vanligare förr i tiden, för sådär fyra, fem år sedan, kunnat skriva om hur motionen kommenterades av t ex Bjarne Olsson och mig.

Då hade man t ex kunnat skriva så här:

"Elisabeth H Gustafsson menade att på sätt och vis motionen ändå bifallits, eftersom kommunstyrelsen beslutat att innan ett nytt gocartrace arrangeras, en utvärdering skall göras av tidigare genomförda race och att denna utvärdering skall presenteras för kommunstyrelsen samt att innan frågan om ytterligare gocartrace avgörs, ansökan ska behandlas av kommunstyrelsen efter yttrande från tekniska nämnden.

I sin motion ville hon lyfta frågan till fullmäktige för avgörande innan ett nytt gocartrace eventuellt arrangeras, men hon menade att hon var nöjd med denna kompromiss. När beslut om att arrangera gocartracet togs första gången, togs beslut om detta endast i tekniska nämnden."

Så hade man kunnat skriva. Man hade också kunnat skriva:

"Bjarne Olsson, kommunstyrelsens ordförande, menade att frågan omfattade mer än bara markupplåtelse, t ex effekt för näringsidkarna, vilka idag inte är nöjda med racet samt att det har andra sidoeffekter, vilket gör att den efter hörande av tekniska nämnden skall komma upp på kommunstyrelsens bord innan ett nytt race eventuellt arrangeras. Han underströk även att en utvärdering av tidigare race dessförinnan skall göras och i motionens anda."

Så kunde man också ha skrivit och så utförligt hade man kanske skrivit om det handlat om något annat än en miljöpartimotion. Idag får inte de som bara läser NKP och inte ser på lokal-TV eller lyssnar på närradion veta speciellt mycket om vad som egentligen sägs i fullmäktige.

I varje fall känns behandlingen av min motion från april i år som mer än en halv seger. Trots avslaget i kommunfullmäktige, innebär beslutet i Kommunstyrelsen att frågan måste upp på KS bord och en utvärdering göras innan något nytt gocartrace i centrum får arrangeras.

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Kristinehamn, Värmlands län, Sweden
Boende i Värmlands Säby söder om Kristinehamn. Mamma, mormor, farmor och hönsmamma. Kontakt: elisabeth.holmstrand.gustafsson@gmail.com